Ervaringen deelnemers

Het was een heerlijk ontspannen avond in een fijne omgeving. De anekdote ; mensen doen en honden zijn kwam helemaal binnen..... ! Waar ik nog steeds mee bezig ben. Helemaal ondersteund met de tekeningen van de week planning van de hond. De ruimte om opdrachten samen uit te voerenen ervaringen uit te wisselen was een meerwaarde.Een cadeautje om : en kennis op te doen en zelfbewust te worden van je eigen gedrag. De valkuil van het steeds rust en ontspanning zoeken in het doen ipv de rust en ontspanning in het zijn. Ook erg leuk om nieuwe andere hondenbezitsters te ontmoeten"

 

Wat ik zelf het meest indrukwekkende vind, is de rust, rust, rust, die je voelt. Dit is heerlijk in zo’n hectische tijd, waarin wij en onze hond leven. Zoals bijna iedere hondenbezitter ben ik op een puppy-cursus gegaan met de allerbeste bedoelingen. Nu pas zie ik, dat ik meer stress heb opgebouwd, dan afgebouwd. Het kleine beestje moest van alles kunnen en doen (zoals Helena vaak zegt: ”examen gymnasium doen), waar hij eigenlijk nog helemaal niet aan toe was.

Door deze thema avond (en de praktijk lessen) kijk ik veel meer naar mijn hond, wat hij mij laat zien en probeert te zeggen. Ik probeer hem te begrijpen. En met alle rust, die ik (probeer) te voelen, leer ik hem dingen te doen of te laten. Ik probeer de stress momenten te hanteren of te vermijden. Ik merk nu al na korte tijd, dat ik veel meer heb bereikt, dan daarvoor. Het vertrouwen, dat zo belangrijk is tussen baasje en hond, kan zo langzaam worden opgebouwd en verbeterd, en ik zie nu al, dat het zijn vruchten afwerpt. Ik ben blij, dat ik de cursus bij Helena per toeval ontdek heb"

 

 

 Toen ik na jouw lezing thuis kwam keek ik naar mijn honden en voelde ik opnieuw hoe blij ik van hen wordt. Door jouw lezing over stress leren we signalen tijdig te zien bij onze honden en stress op gezonde niveaus te houden. Als mens neem ik info die de honden me aanreiken steeds ook voor mezelf aan, en las ik dus na deze avond nog even door over bijvoorbeeld verhoogde cortisol waarden bij mensen. De lezing werd gegeven in een prettige rustige omgeving en er was voldoende ruimte om tevens persoonlijke ervaringen uit te wisselen / antwoorden te krijgen. Ik kan deze lezing van harte aanbevelen"

 

 

"Het was een fijne ontspannen avond waarop ik me op mijn gemak heb gevoeld. Ik ben nog meer te weten gekomen over wat er in de hond kan omgaan. Ik zorg er nu bewust voor dat de hond zijn rust en ontspanning krijgt. Mijn inzicht in stressoorzaken en stresssymptomen is zeker vergroot, alhoewel het moeilijk is om altijd de stressveroorzaker op de juiste manier te vermijden of weg te nemen. Ik doe mijn best en probeer de gekregen tips zoveel mogelijk uit"

 

 

 

"