Natuurlijk Gezond. Zoals de natuur het bedoeld heeft.

In deze tijd waarin we leven dient gemak de mens en helaas wordt ook veel misleidend verkocht. Er wordt veel verkocht aan chemische middelen en medicijnen. Wij denken dat het in het belang van de gezondheid is, maar misschien is je bekend dat daarachter een hele geldindustrie schuil gaat. Ik ontmoet veel honden in mijn praktijk die (dood)ziek worden van vlooienmiddelen en tabletten maar ook van pijnbestrijding en narcose middelen. 
Alleen dat al, maakt het energetisch gezien, ongezond. Die energie komt mee en voelt heel anders dan de energie van de LIEFDE wanneer deze in een product zit. Dan wordt je er blij van en echt gezond van. 

 

Goed om er bewust mee om te gaan is mijn conclusie.

 

Om je hiermee te helpen vind je op deze pagina enkele producten op natuurbasis die je heel gemakkelijk in huis kunt hebben en jezelf en je hond mee kunt helpen. Uiteraard begint het bij de voeding.

  • Natuurvoeding is een must. Rauw vlees hoeft niet persé, soms is het beter van niet. Soms is de afkomst en de gezondheid van de dieren die gedood zijn niet bekend, en neemt de hond toch de energie (en de evt ziekten) van het dier over. Het is immers rauw en alles is energie. Wees ook daarop allert. MIjn persoonlijke voorkeur hebben brokken van 100% vlees en als je al rauw vlees wilt geven daar waar een keurmerk op staat.
  • Gluten. Vermijd gluten (tarwe): Veel honden zijn allergisch voor gluten en worden daardoor ziek of gedragen zich anders, en zijn altijd hongerig. 
  • Vlooienmiddelen: Advies: Gebruik deze NIET. Honden worden er ziek van. Het zijn pesticiden waar je ongedierte mee dood, ook in de tuin. Het is vergif, anders gaan de parasieten niet dood. Het zit wel altijd in het bloed van je hond (ook bij pipetjes!). De hond kan gezond eruit zien, inwendig verliezen de nieren en de lever hun gezondheid eraan. En merk je snel genoeg later doordat de hond slechter gaat lopen, of zien en andere gezondheidsproblemen krijgt die niet in verband gebracht worden met het ontvlooiingsmiddel. Waarschijnlijk krijg je dan medicijnen voor deze klacht en dan is de hond nog verder van huis, want deze kennen ook weer bijwerking en belasten de nieren en lever opnieuw. Wees dus bewust voordat je kiest. Er zijn hele mooie alternatieven. Binnenkort op mijn website meer hierover. 
  • Ontwormen: Ook ontwormingsmiddelen zijn chemisch. Anders gaan de wormen niet dood. Er zijn ontwormingsmiddelen op natuurbasis te koop. Daar kun je op googlen. De meeste honden hoeven niet zo vaak ontwormd te worden. Soms helemaal niet. Wat je kunt doen is de ontlasting af en toe bij de dierenarts laten nakijken, dan weet je of het nodig is. Maar kies dan voor natuurlijk ontwormingsproducten. Zo help je de nieren, lever en dus je hond gezond te houden. 
  • Brandnetelthee en Mariadistelthee: Heeft je hond chemische middelen gehad? Dan kun je de lever en nieren ondersteunen met deze twee middeltjes. Super gezond! Je maakt thee en je doet, afgekoeld of lauw een klein beetje over het voer. Of misschien in het drinkwater?
  • Traumeel: Zalf en tabletjes. Altijd goed in huis te hebben. Dit helpt geweldig snel bij blessures, (inwendige) kneuzingen, wondjes (voor het geval er een kneuzing onder ligt) 
  • Groene Klei:voor inwendig gebruik. Wanneer de hond diarree heeft, vergif heeft binnengekregen of een bacterie. 1 theelepeltje over het eten. Bij een ernstige situatie kun je de groene klei in water oplossen en met een spuitje in zijn mond doen via de mondhoeken zodat hij zich niet verslikt. Let daar op! Groene klei absorbeert alles wat niet goed is en laat goede en gezonde bacteriën en mineralen in het lichaam achter. Ook te gebruiken bij wonden. Je maakt dan met wat water een "papje" ervan en je doet dit op de wond. Het trekt de viezigheid eruit. BIJ GRASAREN DE UITKOMST
  • Vaccinaties. Veel honden die ik tegenkom op mijn praktijk worden ziek van de vaccinaties. Met name de rabiës enting en de Leptospirose (L4) enting zijn boosdoeners. Ze belasten de nierwerking enorm tot nierfalen aan toe. VACCINEER BEWUST. De Titertest is een uitkomst. Hier wordt een klein druppeltje bloed afgenomen, daarmee wordt zichtbaar of de hond voldoende beschermd is: Je weet dan of het aan te raden is om te vaccineren of juist niet. Je voorkomt overenten. De Titertest wordt officieel geregistreerd in het paspoort en is geldig in dierenpensions, bij shows, en naar het buitenland (dat laatste voor zover ik weet) Zoek een homeopatisch of holistisch werkende dierenarts om je hond te begeleiden met vaccineren. Zo voorkom je veel leed en hou jij je hond het meest gezond. Zie ook HEART TO HEART HEALING om de balans ook psychisch weer te herstellen. Veel gedrag wordt beïnvloed door vaccinaties. Maanden na de vaccinatie kan de hond zich nog anders gaan gedragen. Er wordt meestal geen verband gelegd met de vaccinatie. Dit is een weten. 

 

BEREIKBAARHEID:                                dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur                                         

 

Tel:   0031 (0)6249877

Email:      info@helenaschmets.nl                      

Website:  www.colourofdogs.nl

 

 

 

Open:

Alleen op afspraak.

DINSDAG - VRIJDAG 10.00 - 16.00 UUR

DONDERDAG 19.00 -21.00 UUR

ZATERDAG : 14.00 - 16.00 UUR.

Praktijk:

VIJLEN 

Het Bergdorpje van Nederland.

In de natuur  op 200 mtr boven NAP