Puppy, ik heb je lief / Coaching en Healing

Omdat de start vanuit basisveiligheid én een goede gezondheid belangrijker is dan  gehoorzaamheid.
Hoe werkt de Puppy- coaching?

 

Wat heb ik je te bieden?

 

Ik help je met adviezen en feedback bij alles wat jij met de tegenkomt. De hond is onze spiegel en als je bereid bent ook naar jezelf te kijken, van de pup over jezelf te leren, maken jullie samen een hele mooie tijd en reis door.

Ik ben een luisterend oor voor alles wat je met de pup in het dagelijkse leven tegenkomt en jezelf geen raad mee weet.

ik zie de relatie (ook energetisch) wat er gebeurt tussen jullie. Ik zie en weet en voel wat de pup nodig heeft en ik help jou in je kracht en grootsheid te gaan staan, zodat de pup dat ook kan.

Ik kijk mee en adviseer een healing voor jou of je hond als ik ervan overtuigd ben dat jullie dat verder brengt.

 

Het is belangrijk dat jij je, voor het zover het kan jezelf zeker voelt bij wat je doet of niet doet, omdat de pup vertrouwen en veiligheid nodig heeft. Ik help niet om de pup gehoorzaam maken of meteen opvoeden.  De pup moet eerst de kans krijgen om thuis te wennen en het afscheid van moeder te verwerken. Hij moet eerst vertrouwen in zijn zelf krijgen en opbouwen. En dat is het doel van de lessen en de begeleiding. Ik help jou daarbij zodat jij dat je pup kunt schenken.

Ik help jou om vertrouwen en veiligheid op te bouwen, ook en vooral voor en in jezelf.

Gehoorzaamheid en samenwerking (zo noem ik het liever) ontstaat dan vanzelf. Ieder op zijn eigen manier.

 

BEGELEIDING - in de buurt

 

Je start door het boek Puppy ik heb je lief!  en het boek stress bij honden te lezen.

Dat is de basis. Hier start je mee om dit boek te lezen. Je kunt deze hier bestellen.

 

Woon je in de buurt? We spreken we af dat ik op huisbezoek kom. Dat is voor de pup het fijnste. Er is dan alle gelegenheid om vragen te stellen en ik help je met de afstemming op je nieuwe huisgenoot. Als het nodig is geef ik de pup een healing en laat ik je weten hoe de pup zich voelt. We spreken  verder af naar behoefte. Dat is bijvoorbeeld in het begin wekelijks, daarna 1 x per 14 dagen dan 1 x per drie weken. Het is altijd mogelijk om per email en telefoon contact te houden en vragen te stellen. Daar reken ik wel een speciaal tarief voor.

Over het algemeen zijn 6 afspraken genoeg voor een stabiele basis.

 

Als de pup 16 weken oud is of ouder en eraan toe is, het meerwaarde heeft, kan hij evt meedoen aan de puppy samen zijn en ontdek groep. Allen als er behoefte aan is en dit in het belang van de pup is.  Hier kunnen "puppy ouders" en puppy's elkaar  evt ontmoeten. 

Pups gaan NOOIT  meteen met andere honden spelen. Ze hebben het recht om eerst de kat uit de boom te kijken en zich eerst veilig voelen bij een nieuwe ontmoeting. Als er voldoende belangstelling voor is ontmoeten we elkaar in de natuur, aan de rand van het  bos op een woensdagmiddag. We maken piepkleine wandelingetjes. De groep bestaat uit maximaal 4 puppy's.

 

 Woon je niet in de buurt? Dan spreken we wekelijks een vast tijdstip af dat we telefonisch contact hebben, of per Skype of Face Time of Messenger.  Zodat ik de pup ook thuis kan zien. Met het telefonische contact wordt je ondersteund met alles wat je tegenkomt in het samen zijn met je nieuwe gezinslid. Dat doen we zo vaak als nodig.

Het is ook mogelijk om een keer een afspraak op de praktijk te maken als de pup iets ouder is, of mee te doen aan een paar groepslessen als het kan.

 

Energetische behandeling:

Het helpt de pup wanneer hij zich los kan maken van moeder. Vaak is dat afscheid erg plotseling en wordt de verbinding te abrupt  verbroken met alle gevolgen van dien. Met deze zachte en zeer effectieve behandeling komt de pup meer, gemakkelijker en sneller in balans en in zijn kracht. Bovendien weet jij dan of hij op fysiek niveau ook in balans en gezond is. Hiermee komen jullie samen in balans en zet je een mooie intentie en krachtig nieuw begin van een nieuw leven samen in de goede richting, zonder het verleden mee te slepen. Dat kan op locatie en evt op ook op afstand.

 

 

 

MELD JE HIER AAN voor een GOEDE START!

 

 

BEREIKBAARHEID:                                dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur                                         

 

Tel:   0031 (0)6249877

Email:      info@helenaschmets.nl                      

Website:  www.colourofdogs.nl

 

 

 

Open:

Alleen op afspraak.

DINSDAG - VRIJDAG 10.00 - 16.00 UUR

DONDERDAG 19.00 -21.00 UUR

ZATERDAG : 14.00 - 16.00 UUR.

Praktijk:

VIJLEN 

Het Bergdorpje van Nederland.

In de natuur  op 200 mtr boven NAP