Geschiedenis en ervaring

Een grote schat aan ervaring  en een hele levensreis samen met mijn honden gaat aan het NU vooraf.

In 1997 heb ik de keuze gemaakt om mijn werk in de zorg te verlaten om mijn roeping en passie te volgen.

Mensen coachen en helpen zoveel mogelijk plezier met hun hond te ervaren! Honden zijn zo blij als wij hun op een hondse manier liefhebben en begrijpen.

 

Helaas ben ik, ik denk net als zo velen onder ons,  begonnen met een onbewuste omgang met mijn honden. Ik volgde de TV, ik zag programma,s van Martin Gaus. IK was verbluft van het resultaat en ik dacht en geloofde wat verteld werd. Als de hond luistert is het goed!  Mijn hond van toen (Billie) heeft mij geleerd dat niet zo is. Het gaat niet om resultaat (het luisteren!) maar om de KWALITEIT van het leven, het samenwerken. Billie kreeg zijn diploma en we hadden nog steeds geen verbinding zoals mijn hart verlangde. Billie stond onder druk en werd pas gelukkig toen ik mijn hart volgde en stopte met lessen en mij meer met HEM ging bezighouden ipv alle gehoorzaamheidsoefeningen, technieken en trucjes.

Een verademing voor ons allebei. Ik ben hem zeer dankbaar voor de spiegel die hij voor  mij geweest is.

 

Dank aan Billie ben ik mijn weg gaan zoeken in het lesgeven. Vallen en opstaan. Gegroeid en ontwikkeld. Avonturen aangegeaan.  Inmiddels 19 jaar bezig. Via reguliere opleiding van Martin Gaus, Van Hall, O&O tot meer vooruitstrevendere opleidingen en stages in het buitenland (DE, NO, GB) om te zoeken waar mijn hart naar verlangt. Turid Rugaas, Sheila Harper, Anne Lille Kvam, Clarissa von Reinhardt ben ik oneindig dankbaar voor hun kennis en ervaring die ik van hun heb mogen opdoen!

 

Begonnen als reguliere hondenschool in de randstad naar een steeds vooruitstrevendere "hondenschool" praktijk net aks doel:  mens en hond te leren vanuit HARMONIE, VREUGDE EN LIEFE te met elkaar te leven, niet bang te zijn om iets fout te doen als je gewoon LIEF bent. De weg terug naar het hart vinden en controle meer loslaten. De hond als vriend en niets anders.

 

Een prachtige weg, waarin al mijn honden mij tot grote steun zijn geweest om om mij dichter bij mijn hart te brengen en mij de weg te wijzen in mijn leven, mijn werk en passie. 

lees hier mijn opleidingen.

 

 

 

Hondenschool Delft / Maassluis

Educatief Centrum voor baas en  hond

 

1997 - 2006

 

Natural Dog Life

Praktijk voor een natuurlijk hondenleven. 

 

Werkgebied:

Eys | Simpelveld (ZL)

 

2006 - 2012

Colour of Dogs

Hond en Mens verbonden!

 

Werkgebied:

Landelijk, Lemiers en Simpelveld

 

2012 tot en met nu 2017


 

BEREIKBAARHEID:                                dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur                                         

 

Tel:   0031 (0)6249877

Email:      info@helenaschmets.nl                      

Website:  www.colourofdogs.nl

 

 

 

Open:

Alleen op afspraak.

DINSDAG - VRIJDAG 10.00 - 16.00 UUR

DONDERDAG 19.00 -21.00 UUR

ZATERDAG : 14.00 - 16.00 UUR.

Praktijk:

VIJLEN 

Het Bergdorpje van Nederland.

In de natuur  op 200 mtr boven NAP