Wat klanten zeggen:

Hallo Helena
Het is alweer meer dan drie jaar geleden dat ik met mijn allerliefste schat Angel bij jou terechtkwam omdat ze voor iedereen doodsbang was, gedragsproblemen had en zich overduidelijk niet gelukkig voelde. Ik vergeet nooit meer wat er toen gebeurde.  De hond gaf aan dat ze het liefst in de auto de sessie met jou wilde hebben. Daar wist jij mij allerlei dingen uit het verleden van Angel te vertellen die ik jou nooit had verteld. Ik stond perplex. Vanaf dat moment,al na de eerste sessie, is Angel een stoere, vriendelijke en zeer sociale hond geworden met een enorme hoeveelheid speelkameraden en een grote mensen fanclub omdat ze zo vriendelijk is! En dan te bedenken dat ze werkelijk niets durfde en altijd met de staart tussen de benen liep. Allemaal dankzij jouw aanpak! Een betere reclame kun je je niet wensen.

Het doet me dan ook goed om te zien dat er weer een mooie website is en dat jij er weer helemaal bent! Veel succes en tot gauw! Lieve groet Nelleke en een grote knuffel van Angel!


Afgelopen donderdag was ik bij jou met Liesl en dat heb ik als erg prettig ervaren. In de nacht van donderdag op vrijdag was Liesl angstig en heeft tot 3.00 uur niet geslapen. Vrijdag was ze moe en s 'avonds is ze toen nog onrustig geweest en daarna heeft ze elke nacht lekker geslapen. Ze is ook niet meer angstig geweest. Met de druppels gaat het ook goed. Nogmaals bedankt en ik houd je op de hoogte. 


Budan heb ik via de stichting Alas Rescue geadopteerd uit Spanje. Toen we hem als pup van 5 maanden kregen had hij al veel heftige dingen meegemaakt. Hij wilde niet echt gaan wandelen, hij blafte veel uit angst, hij was bang voor alle geluiden en nieuwe dingen die we in Nederland hadden zoals fietsen. Daarnaast had Budan zeer weinig vertrouwen in mensen, vooral onbekenden en visite. Budan was heel erg uit balans. Ik weet nog heel goed dat ik de eerste keer bij Marleen kwam voor een healing. Geen idee wat me te wachten stond, maar zenuwachtig dat ik was... Al gauw bleek dat Budan goed reageerde op de healing. Hij kon zich toch ontspannen ondanks dat een onbekende in de buurt was en viel zelfs in slaap!! Thuis gekomen waren er direct positieve gedragsveranderingen merkbaar. Zo ging het na elke behandeling. De ene keer waren de veranderingen duidelijker dan de andere keer. Bij de Ondevit behandelingen ben ik tussenpersoon geweest, terwijl Budan thuis in zijn mandje lag. Een heel bijzondere ervaring. Ook deze behandelingen hebben een positieve bijdrage mogen leveren aan de gedragsveranderingen van Budan. 

Inmiddels heb ik Budan al 2 jaar. In deze 1 ½ jaar tijd heb ik zelf veel geleerd en hebben we samen met behulp van Helena grote vooruitgang geboekt. Budan is nu veel meer in balans en heeft hij zijn zelfvertrouwen vergroot alsmede het vertrouwen in mensen. Nu kan hij écht genieten van zijn hondenleventje. Helena dank je voor deze geweldige ervaringen. Helena heeft veel respect voor Budan getoond en is ze zeer geduldig met hem geweest. Zo heeft ze toch al vrij snel een goede band met hem kunnen opbouwen. Liefs Monique, en een poot van Budan

 


Bij Helena was een hele andere manier van leren waarbij het contact met de hond centraal stond en niet de commando’s.

De eerste lessen waren vreemd omdat je moest herkennen wat de hond wilde. Normaal wist je wat jij van de hond wilde, nu is die rol omgedraaid. Na enige tijd merk je dat je vertrouwen in de hond en jezelf krijgt, als je ziet dat wanneer de hond moet kiezen tussen jou en de andere verleidelijke dingen toch voor jou kiest.

Je leert ook hoe je de hond op allerlei manieren bezig houdt en ontwikkelen zonder dat je een drukke hond krijgt. Je leert ook de hond de kant op gaan die jij wilt zonder trekken of rukken maar door subtiel de hond de weg te wijzen die jij wilt.

 

  

BEREIKBAARHEID:                                dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur                                         

 

Tel:   0031 (0)6249877

Email:      info@helenaschmets.nl                      

Website:  www.colourofdogs.nl

 

 

 

Open:

Alleen op afspraak.

DINSDAG - VRIJDAG 10.00 - 16.00 UUR

DONDERDAG 19.00 -21.00 UUR

ZATERDAG : 14.00 - 16.00 UUR.

Praktijk:

VIJLEN 

Het Bergdorpje van Nederland.

In de natuur  op 200 mtr boven NAP