Mijn honden - levensverhaal

Waar zou ik zijn zonder honden? Ik weet het niet. Honden zijn niet weg te denken uit mijn leven, ze horen bij mij, maken deel uit van mij.  Honden voelen zich op hun gemak bij mij. Ze weten dat ik hun ziel begrijp en voel. Dat geeft verbinding en rust. Ik luister naar de honden. Ze weten het, beter dan mij. 

 

Om hier te komen heb ik een hele weg afgelegd die ik niemand gun. Mijn honden en ook honden die ik "toevallig' ontmoette, waren we voor mij. Met duidelijke boodschappen ook al herkende ik het niet altijd. Het is door de energetische behandeling van mens en hond dat ik de echte hondentaal en hondenziel bewust ben gaan begrijpen.  Het zijn openbaringen. Honden nemen mij mee in hun wereld, daar ben ik deel van, daar voel ik me deel van. Daar ben ik thuis.

 

Mijn missie is dan ook  DE HOND HELPEN DOOR DE MENS TE HELPEN.  Het is niet de hond die hulp nodig heeft maar de mens (zegt de hond) . 

De mens mag terug naar de natuur, naar rust, naar zichzelf, naar hun hart.  Als de mens dat doet, gaat het de hond ook goed. Want de hond is natuur, de hond is in zijn hart, de hond is zichzelf.   Tenminste zolang wij mensen hem zichzelf laten zijn. En daar ontstaat het probleem. We willen van de hond een stukje mens maken..leven zoals wij leven. Dan wordt de hond ziek of "lastig".

 

MIJN MISSIE IS DE HOND EEN STEM GEVEN EN DAT UITDRAGEN. (Zucht zegt mijn hond Moxie) 

 

Als ik het opschrijf klinkt dat mooi, maar daar is een heel proces en zoektocht aan vooraf gegaan. Ik heb zelf geen stem gehad, mijn stem werd niet gehoord waar ik opgegroeid ben. Ik heb geleerd mezelf niet belangrijk genoeg te vinden en stil en onzichtbaar te zijn. Daartegenover staat dat mijn verlangen naar vrijheid om  er wel te mogen zijn,  enorm groot was. Ik wilde mezelf bevrijden uit de gevangenis van niet durven spreken. 

 

Honden hebben mij hierbij geholpen. Door hun stem te willen zijn, kon ik niet anders dan mezelf laten horen. Mezelf in de schaduw zetten oké, maar de hond? Nee. Dit is mijn kracht geworden om door te gaan als het moeilijk was en ik wilde opgeven. Mijn zielsverbinding met mijn honden in mijn leven gaven me richting en voeden mijn verlangen gezien te worden en mezelf de moeite waard te vinden en te mogen zijn wie ik ben. 

 

Keer op keer maak ik mee, dat ik denk : mijn oudste hond Bjelka gaat overlijden, ik zie hem dan zo moe liggen. Dan kijk ik naar mezelf. Ik heb geleerd dat honden mijn spiegel zijn. En ik zie dan ja: ik ben het. Ik voel me als een dood vogeltje. Waardeloos, moe en bang. Mijn oudste hond laat mij dat zien. Dus kan ik er  wat aan doen. 

 

Mijn honden ik krijgen een behandeling, mijn en zijn thema komen aan het licht. Ik heb het nog even moeilijk omdat oud zeer naar boven komt wat ik mag loslaten. Maar mijn oudste hond springt alweer vrolijk in het rond als een jong dartelend lammetje. Als ik dan naar hem kijk, zie ik:  met mij komt het ook weer goed. And so it is. 

 

Keer op keer maak ik mee dat mijn jongste hondendame in huis, mij laat zien dat ik als vrouw sterk en groot mag zijn. Gezien mag worden, succes mag hebben, geld mag ontvangen en niet alleen maar  klein, zorgzaam en afwachtend hoef te zijn. Daar zat veel verdriet in haar vrouwelijke buik én in mijn vrouwelijke buik. Dat mochten we beiden loslaten. Nu raken we beiden zachtjes meer en meer vertrouwd met onze beider vrouwelijke kracht en wijsheid. 

Heel mooi om te zien welk effect dat op haar gedrag heeft. 

 

Dat is mijn "werk" geworden. Door honden te redden, redde ik mezelf. Door mezelf te redden, redde ik mijn honden. 

 

Honden, ze hebben mij en ons veel te vertellen. Ze zijn meer dan hun gedrag. Het zijn onze helpers en wij die van hun als we willen. Door de hond zijn klachten serieus te nemen en hem/haar als wijze  persoonlijkheid te zien kom je in een andere wereld. De echte bezielde en meest liefdevolle  hondenwereld. 

 

Wees welkom!

 

 

 

 

 

BEREIKBAARHEID:                                dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur                                         

 

Tel:   0031 (0)6249877

Email:      info@helenaschmets.nl                      

Website:  www.colourofdogs.nl

 

 

 

Open:

Alleen op afspraak.

DINSDAG - VRIJDAG 10.00 - 16.00 UUR

DONDERDAG 19.00 -21.00 UUR

ZATERDAG : 14.00 - 16.00 UUR.

Praktijk:

VIJLEN 

Het Bergdorpje van Nederland.

In de natuur  op 200 mtr boven NAP