mijn hond is bang- Ik heb een bange hond versus mijn hond VOELT zich bang.

 

Angst  is een EMOTIE waar de hond last van heeft, voortkomend uit zijn verleden, uit gebeurtenissen die niet fijn waren. Uit het missen van basisveiligheid, overleven. 

 

Hiermee kun jij hem./haar helpen dit te overwinnen van binnenuit.

 

MEER OVER EMOTIES ZOALS ANGST EN AGRESSIE

angst!

mijn hond is bang- Ik heb een bange hond versus mijn hond VOELT zich bang

 

Angst  is een EMOTIE waar de hond last van heeft, voortkomend uit zijn verleden, uit gebeurtenissen die niet fijn waren. Uit het missen van basisveiligheid, overleven. Het kan ook lichamelijke oorzaken hebben of door een omgeving die niet schoon en zuiver voelt of door energieën van anderen die niet fijn zijn en hem besturen.  We hebben dit allemaal ervaren, en verholpen. (godzijdank)  Want leven in angst is niet fijn. Niet voor de mens en niet voor de hond. Dat gun je  niemand, ook je hond niet.  

wat je kunt doen om je hond te helpen

in ieder geval NIET op een hondentraining gaan, hoe "positief" ook.  Het blijft training en training staat voor gedrag veranderen. Iemand heeft de leiding over je gedrag en bepaalt voor jou wat goed of fout is. Daar help je een angstige hond niet mee. 

 

WAT WEL?
 1) allereerst geef je je hond rust en een veilig thuis, op de manier waarop hij en zijn zenuwstelsel tot rust kan komen.  Meestal houdt dat in onze ervaring in dat de hond veel minder naar buiten gaat. De tijd krijgt eerst zich in huis en eventueel in de tuin veilig te voelen. 

 

soms gaan daar 6 maanden of langer overheen. 

 

2) Supplementen als bijvoorbeeld  ASHWAGANDA of OXYTOCINE  zijn welkom. Zorg er wel voor dat deze bij voorkeur eerst op hun werking bij de hond uitgetest zijn. Dat kunnen wij ook voor je doen. Het zijn supplementen die zijn spieren ontspannen, zijn zenuwstelsel in balans brengen en stress hormonen helpen te verminderen. 

 

3) geef je hond TIJD EN JE VERTROUWEN EN ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE. 

 

Geef hem wat hij nodig heeft. Jouw liefde en vertrouwen in hem doen meer dan jij voor mogelijk houdt!

 

4) volg zijn tempo in zijn ontwikkeling. Alleen hij weet hoe het met hem is , en waar hij aan toe is. 

 

5) verdiep je ondertussen in honden gevoelens,  gedrag en emoties. Hierdoor kun jij je hond meer vertrouwen en houvast schenken. 

 

6) zoek en vraag om hulp en ondersteuning als het voor jou te moeilijk is, het vragen oproept. Bij ons kun je daarvoor terecht met coaching.

 

7)  Geniet van iedere kleine stap (die heel groot is!) die je hond maakt in zijn ontwikkeling richting meer zelfvertrouwen.  Wij geven we tips om je hond te helpen meer zelfvertrouwen op zijn tempo en in zijn vertrouwde omgeving op te bouwen.  Maak hem groot voor hele kleine dingen. 

 

Zorg ervoor dat een hond die zich niet veilig bij zichzelf en het leven voelt zich WEL veilig en vertrouwd bij jou voelt.   Dat kan alleen wanneer  zijn grenzen gerespecteerd worden

 

Om je hond die veiligheid te geven is het belangrijk dat jij zijn grenzen leert lezen en erkennen.  Wanneer iemand je grenzen respecteert kun je bij die persoon veilig voelen. Alleen dan.  Wij helpen jou en je hond graag daarbij.