Meer over emoties EN gedrag van honden

Op de vorige pagina is beknopt iets vertelt over hoe emoties, gedrag en lichamelijke gezondheid samenwerken.  Het  geeft heel kort samengevat een idee. 

 

Emoties van de hond omvatten veel meer.

 

Een hond is super gevoelig en staat open voor alle indrukken. Je kunt hem hoogsensitief noemen en terecht. 

 

Hij ziet de energievelden van mensen, hij ziet entiteiten, hij neemt dingen waar die wij niet waarnemen en zien of willen zien en niet in (willen) geloven.  Hij kan daar zeer onrustig door worden en met name in de nacht (donker) niet slapen. 

 

De hond neemt emoties over van zijn geliefde mens, of van de hond van de buren of wie dan ook.  Dus de emoties zijn niet altijd  van hem of haar. Dat kan hem heftig belasten. 

 

Hij voelt ook je pijn. Als er een goede binding is, komt hij je troosten, zijn warmte geven, of je waarschuwen dat je moet rusten of juist moet gaan wandelen. Hij voelt aan wat goed of niet goed voor je is. Hij ziet je energieveld en reageert daarop.  Het is dus goed om naar je hond te luisteren en hem serieus te nemen. Het is in je eigen belang. 

 

Het kan de hond zijn taak zijn, waarom hij bij je is. 

 

Belangrijk is dan ook voor hem te zorgen dat hij/zij niet onnodig hierdoor belast wordt mocht jouw pijn niet overgaan.  Dan hebben wij het over emotionele pijn. 

 

Zorg dus goed voor jezelf, voor je eigen emoties, en zorg voor een liefdevolle en schone leefomgeving. 

 

_________________________________________________________________________


er kwam een hond bij ons voor hulp die totaal niet van de zijde van haar vrouwtje wilde wijken. De eigenaren hadden daar last van en vroegen hulp om dit  gedrag te veranderen. 

Daar hebben we niet aan meegewerkt omdat dit niet in onze werkwijze past en mens en hond niet diende.  Helaas stonden de mensen niet open voor het "alternatieve' 

Enige weken later kregen we bericht dat deze mevrouw met een beroerte in het ziekenhuis was opgenomen.  De hond heeft dat voelen aankomen en wilde waarschuwen. Hij werd "wild" als mevrouw wilde gaan werken, Hij wilde niet van haar bed, hij hield haar tegen met alles, en dat zeer overtuigend. 

 

Helaas hebben we de hond niet kunnen helpen en mevrouw ook niet. Misschien als deze mensen er wel voor open gestaan hadden, had erger voorkomen kunnen worden.  Dat is misschien. In ieder geval had de hond zich gehoord en gerust gesteld gevoeld wanneer hij begrepen werd. Het is allemaal LIEFDE