De hond is een spiegel en een deel van jezelf.

Wat je aan je hond geeft, geef je aan jezelf.

Helena Schmets en Colour of Dogs  (2012) zijn eerder bekend als Marleen Schmets en Natural Dog Life (eys) (2004), (Martin Gaus) Hondenschool Delft (2000- 2004) en  Martin Gaus Hondenschool Maassluis (1997) De (naam)veranderingen die hebben plaatsgevonden zijn een combinatie van het resultaat van persoonlijke ontwikkeling, groei en levensomstandigheden.

 

Helena is oorspronkelijk opgeleid als maatschappelijk werkster en heeft jaren als psychiatrisch verpleegkundige jeugdigen, volwassenen mensen en hun familie, met liefde begeleidt tijdens hun opname en crisistijden naar weer zelfstandig gaan wonen. Dat was mooi en ook emotioneel zwaar werk. Tijdens haar zorgjaren is zij meer en meer haar hart gaan volgen en is zij, gedurende enkele jaren, op parttime basis haar hondenschool begonnen. Uiteindelijk nam ze de grote stap om ontslag te nemen om voor 100% haar passie en roeping te gaan volgen. Ze is, naast haar reguliere baan, jarenlang werkzaam geweest voor Martin Gaus (franchise- formule). Daar heeft ze zich als instructeur en gedragstherapeut voor honden kunnen ontwikkelen. Zij heeft in deze periode veel geleerd over hoe honden leren, hondengedrag, methodes en technieken om de hond te laten luisteren, waar ze het bestaan niet van wist. Het was een zeer inspirerende en leerzame tijd. Aldoende heeft ze zichzelf beter leren kennen en ontdekt wat bij haar past en niet bij haar past, wat haar talenten zijn en haar leerpunten. Ze ontmoette: Turid Rugaas.

 

Dit is DE vrouw die voor haar HET grote verschil in haar leven met honden heeft gebracht. De wereldbekende Noorse schrijfster en spreekster Turid Rugaas. Bekend van de Kalmerende Signalen theorie. Helena raakte bevangen door haar liefdevolle visie op honden en levenswijze met honden en wilde er meer van weten. Er was geen weg  meer terug toen Helena, Turid Rugaas in het jaar 2003 persoonlijk leerde kennen en haar hoorde spreken. Er volgde in de jaren  erna een succesvolle en zeer inspireerde samenwerking met Tuird Rugaas,  met drukbezochte seminars, workshops en opleidingen in Nederland die Helena in haar woongeving organiseerde. Het prachtige zuid-Limburgse heuvellandschap. Het was een hele mooie periode, waarin Helena enorm veel geleerd heeft van deze prachtige en bijzondere Noorse vrouw én van haar bevlogen internationale collega's uit Duitsland, England, Oostenrijk en Noorwegen. Helena is er zo trots op dat ze haar hart gevolgd heeft en zich niet heeft laten ontmoedigen door tegenslagen.

 

In de jaren na haar echtscheiding , de verhuizing, de ziekte en het overlijden haar toenmalige schoonvader het overlijden van haar twee allerliefste honden, en haar eigen lieve vader, kwam Helena in een burned out. Ze werd helemaal op zichzelf terug geworpen en ze mocht gaan gaan ontdekken wie ze echt is. Dat was geen gemakkelijke periode voor haar. In deze periode namen collega hondenscholen het roer van haar over. Voor Helena was dat moeilijk omdat ze voor haar gevoel met lege handen achterbleef en haar levenswerk "verloren" zag gaan aan anderen. 

 

Deze ervaringen werden haar persoonlijke uitdaging om in haar kracht te komen en meer in zichzelf te gaan geloven dan in anderen. Om haar missie te vinden, haar unieke gaves te ontdekken en zichzelf te helen van wonden die ze mee droeg uit het verleden liep ze een hele weg samen met haar honden die opnieuw op haar pad kwamen, toen ze er aan toe was,  als liefdevol gezelschap, spiegel, steun en toeverlaat.

Dank aan deze heel bewogen tijd, de juiste hulp op de juiste momenten, de juiste mensen, alle honden en andere dieren op haar pad en de hele spirituele zoektocht naar zichzelf, is zij gaan beseffen dat zij , net als ieder mens en ieder dier, uniek is en een belangrijke schakel mag zijn,  in de zoektocht van mens en hond naar meer harmonie en vreugde met elkaar.

 

Ze is gaan beseffen dat zij een mooie boodschap mag uitdragen, waar zij mens en hond mee kan dienen.

 

"Vrijheid, mogen zijn wie ik ben" is de roep van iedere ziel. 

Niemand wil graag veranderd worden zodat er van je gehouden wordt en alles goed is.

Een dier, zoals een hond en een paard waar we mee samenleven ook niet. 

 

Onvoorwaardelijk liefhebben, zoals liefde bedoeld is.

kunnen we allemaal, als we deze roep van ons binnenste volgen.

ontmoeten we elkaar.

De hond en dieren helpen ons hierbij

zoals niemand anders dat kan.

 

 

Helena helpt nu mens en hond het beste uit zichzelf te halen. Onvoorwaardelijk lief te hebben. Te verbinden en mogen zijn wie je bent , te gaan stralen. In jezelf te gaan geloven. Ze gebruikt daarbij coaching en behandelingen die van enorme betekenis voor haar genezing (zowel emotioneel, spiritueel als lichamelijk) zijn geweest,  haar levenservaring, haar kennis uit opleidingen en ervaringen in het werkveld met honden. Alle behandelingen die zij toepast en aanbiedt, is zij voor opgeleid. Zij gebruikt deze ook voor haar zelf en haar honden. Honden zijn haar leermeester. Honden leren haar alles over haarzelf. Honden zijn haar veilige thuishaven en vriendje voor het leven.

 


Helena geeft coaching, cursussen en opleidingen om aan mens en hond te leren wat zij geleerd heeft, elkaar lief te hebben no matter what,  het samen-leven te verrijken en verdiepen.

 

Helena's dank aan: -Martin Gaus (NL), Turid Rugaas (NO), Clarissa v Reinhardt, (DE) Sheila Harper (GB), Heidi en Harald (AU), Ann-Lill Kvam (NO). Alle cursisten en honden van alle jaren, Bert van den Brink, alle lieve honden die in haar leven zijn en zijn geweest.

- Alle coaches, behandelaren die tot grote steun zijn geweest in haar helingproces.

- Haar ouders : Thea en Hein Schmets die haar het leven hebben geschonken om dit  werk neer te kunnen zetten.

- God en haar innerlijke stem die haar op de juiste momenten bracht waar ze moest zijn.

Speciale dank aan: Eric Laarakker. Holistische praktijk voor dieren Den HoekDeze dierenarts heeft haar enorm geholpen gezondheidsproblemen te overwinnen samen met haar eigen behandelingen.

 

 

BEREIKBAARHEID:                                dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur                                         

 

Tel:   0031 (0)6249877

Email:      info@helenaschmets.nl                      

Website:  www.colourofdogs.nl

 

 

 

Open:

Alleen op afspraak.

DINSDAG - VRIJDAG 10.00 - 16.00 UUR

DONDERDAG 19.00 -21.00 UUR

ZATERDAG : 14.00 - 16.00 UUR.

Praktijk:

VIJLEN 

Het Bergdorpje van Nederland.

In de natuur  op 200 mtr boven NAP