Ogen spreken de taal van de ziel

Ik ben echt helemaal verliefd en  gek op alle  prachtige hondenogen. Wanneer ik een hond in de ogen kijk, zie ik hoe hij zich voelt. Ik smelt, ik zie zijn ziel, wie hij echt is.  We hebben contact op een ander niveau.


Alle honden verdienen een liefdevolle emotionele zorg.

Dit is net als eten onmisbaar voor een gezond en gelukkig leven.

misschien nog wel belangrijker.

Na dat ik mezelf meer dan 20 jaar verdiept hebt in hondengedrag en duizenden honden op mijn pad zijn gekomen als instructeur en gedragstherapeut miste ik iets. Steeds meer observeerde ik dat honden het lekkerste eten kregen, de mooiste manden, mooiste wandelingen, de lekkerst kauwbotten, de beste complimenten en certificaten. Ik zag  mensen die vol overtuiging uit liefde op cursus kwamen...en toch ook iets misten. Ik .zag en hoorde dat ondanks alle moois wat er was , de hond niet echt gelukkig was. 

Zowel bij de mens als  bij de hond was er een "missing part".  Het was niet vervullend. De hond gehoorzaamde en begreep de oefeningen en toch miste hij de verbinding uit het hart en een dieper  begrip voor hem in wie hij werkelijk  als individu is. Na een lange weg gegaan te hebben, heb ik besloten het roer definitief om te gooien. Ik "doe" niet meer aan gedrag. Ik help mens en de hond om te leren hoe de hond zich voelt en te leren wat hij echt nodig heeft. Ik help om elkaars hart te begrijpen, niet de gehoorzaamheidsoefeningen. \\

 

Ik maak hierbij dankbaar gebruik van mijn helder voelende gave en als hondenfluisteraar en hondenmedium. Deze gaven heb ik gekregen en ontwikkeld in de loop van mijn leven, om hond en mens van dienst te kunnen zijn weer een eenheid te vormen en de hond een stem te geven in de mensenwereld. 

 

 

Mijn missie is:

De mens en hond te inspireren om terug in liefdevolle verbinding met elkaar te komen, elkaars geluk te vinden, door emotionele verwondingen, die  zowel bij de hond als de mens aanwezig zijn, te helpen helen.

Helena is gediplomeerd en ervaren gedragstherapeut en energetisch behandelaar voor honden en mensen. Haar specialisatie is het helpen helen van emotioneel wonden die de verbinding uit het hart en het geluk tussen hond en mens in de weg staan. Helena is hondenmedium en schrijfster van het boek "Puppy ik heb je lief!" Ze is de eigenaresse en oprichtster van Spiritueel Centrum voor mens en hond- Colour of Dogs.  Zij is in 1997 uit liefde voor honden haar eigen praktijk gestart. 

 

Liefde, heling, bewustwording en alles wat daarmee te maken heeft is haar passie en leefstijl. Haar unieke visie, haar werk en haar unieke gaven waarmee ze zichzelf en haar eigen honden heeft kunnen helen, mag ze nu gebruiken om mens en hond vooruit te helpen in het leven: Dit maakt Helena tot wie ze is. Deze creëren haar bijzondere werk waar reeds veel mensen en honden hun nieuwe levensvreugde en vertrouwen door hebben teruggevonden. Heling en het geven van goede emotionele zorg is haar vakgebied.